28 Mayıs 2012 Pazartesi

Yazın Ne Yapsam?

Kır kıçını otur be ne yapçan? Bütün sene "aman gene Pazartesi" yok "yatağımı özledim", "gene sabah oldu" deyip durmadın mı? Otur o zaman! Ama yok olmaz di mi? Götün gezmek istiyor. Yok Akdenize mi açılsam, aman bir İzmir mi yapsam aranıp duruyorsun. Eee buldun mu bari bir yer? Doğru haklısın para bok zaten Akdeniz senin Karayipler benim dolaşırız.

Neyse şaka bir yana koca bir sene geçti ve yorulduk, hadi gezelim biraz para bol geliyor. En iyisi memlekete gitmek. Daha şehire girerken o mis havasını içimize çekmek kendimizi rahatlatacak gibi, kümeslerden çıkan ve neredeyse "sıçsam daha güzel kokacak" demene sebep olan hava hariç. Tabi memleketine kadar rahat yolculuk yapabilirsen.

Süper planlar yaparsın, memleket memleket diye için yanar tutuşur, gidersin bi otobüs şirketine alırsın biletini. Bütün bu heyecan arkandaki koltuğa oturan yaşlı amcanın osurmasıyla veya kafasını sana yaslayıp horlaya horlaya uyuyan yol arkadaşınla sona erer. Tam herşey bitecek derken, muavinin "yapacak birşey yok, çok rahatına düşkünsen kendi arabanla git, ben birşey yapamam" bakışlarıyla hayallerin suya düşer. Bir de bunun üstüne öndeki piç üzerine doğru koltuğu yatırınca "hay memleketime gitçem diyen beynime sıçayım" demeye başlarsın; ama otogarda inince herşey bitiverir. Hele seni bekleyenlere bir sarıldın mı bütün sıkıntılar geçer gider. Tabi memleketine gideceksen.

Ne demiştik para bok, beş yıldızlı otelden başka yere gitmem. Hayırlısıyla bütün sene biriktirdiğin parayı yedi günde harcayıp kalan seksen bir günlük yaz tatili boyunca "ben bu hatayı nasıl yaptım" diye düşünerek geçirmekte ayrı bir güzel olur tabi.

Aman boş ver tatili ya alırım evime bir resim yapma şeysi, stres atarım diyenlerde olacak tabi; ama bokumsu resimler çizip tanıdıklarına "nasıl olmuş" diye sorduklarında "ay çok harika olmuş şekerim" diyecekler ama içlerinden de "götüme kaş göz çizsem daha iyi be" düşünceleri cirit atacak. Boşu boşuna hobi edineyim ayaklarına yatmayın o da para israfı.

Gelelim yurt dışına gitmek isteyen deyyuslara. Yaklaşık beş senedir biriktirdiğin parayı beş günlük tatilde babalar gibi yemeye hazır mısın? Haydi hayırlısı bakalım. Geri dönünce Paris şöyleydi, Milano böyleydi diye havalarından geçilmez artık. Amacın ne birader? Neyin peşindesin? Çık bi Karadeniz turuna, neyine yetmiyor?

Şimdi diyeceksiniz "içim karardı vallaha" gitme o zaman bir yere. En iyisi herkes bavulunu toplayıp bir üst komşuya geçsin tatile, hem oranın manzarası daha iyidir. Her şey beleş, oh mis. Sıkıldın mı ini verirsin aşağıya. Yada en iyisi ev.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder