7 Haziran 2012 Perşembe

İnsanlar Uyumsuzdur

Sosyal hayatımızda çok fazla kullandığımız tabirlerden biridir uyumsuzluk. Herhangi bir sisteme yaramayana verdiğimiz isimdir. Mesela arkadaş grubunda herşeye karşı çıkıp, hiçbir şeye katılmayana uyumsuz derler, aynı zamanda bu uyumsuz kişi kendisini uyumsuz olarak gören arkadaş gurubunuda kendine uyumsuz olarak görür, göreceli bir kavram diyebiliriz. Sizin fikirlerinize uymayan veya isteklerinizi karşılamayan kişileri kendinize uyumsuz olarak kabul edersiniz.

Çoğu kişi o bana uyumsuz, şu bana uyumsuz, işim bana uyumsuz, dünya bana uyumsuz gibi yakınmalarda bulunur; ama asla kendisinin uyumsuz bir birey olarak kabul etmez veya "birazda kendimi değiştireyim belkide bende sorun vardır" demez. Onun, bunun hakkında ileri geri konuşup bok atar. Aslında bu davranışlar insanoğlu için gayet normaldir. Öncelikle biz yani insanoğlu bu Dünyaya uyumsuzuz, birbirimize nasıl uyumlu olalım?

Durumu genel olarak açıklamaya çalışacağım. Siz hiç üşüyüp kıyafet giymiş bir hayvan gördünüz mü? Şu bazı gerizekalı insanların hayvanlarını giydirmeleri dışında doğal hayatta kıyafet giyen hayvan bende görmedim; çünkü bu hayvanların zaten giyinmelerine gerek yoktur üzerindeki tüyler yeterince kıyafet görevi görür, çünkü Dünyaya uyumludur. Ama insan? Gider bir hayvanı öldürüp derisini yüzer sonrada onu kıyafet yapar, uyuma bak sen!

İlk insanları düşünün, şu yerleşik hayata geçmiş olanları. Başlarda değiş tokuş yöntemiyle ihtiyaçlarını karşılıyorlardı, sonra ne oldu? Lidyalı piçler götlerinden para diye birşey uydurdu, bütün Dünya'da örnek alıp herkes paraya geçti. Bu arada insanlar çatır çatır üreme makinası gibi çoğaldıkları için tüketim arttı sonra üretimde makineleşmeye geçti, sonra sanayileşme, sanayileşme sayesinde de kendi ırkını kendine köle yapmak için sömürgeciliğe başladı, rahatı yerinde olan diğer milletlerinde huzurunu kaçırmayı başardı. Uyumsuzluğun daniskası.

Sanayileşme sırasında da Dünya'nın ozon tabakasını delmeyi başardı. Yaklaşık 5 milyar yıldır delinmeyen ozon, uyumsuz insan ırkı sayesinde 100 yıl gibi kısa bir sürede delindi. Asıl komediye bak şimdi, sonra bu sanayileşmenin doğaya zarar verdiği anlaşıldı ve insanlar kendi yedikleri boka greenpeace gibi örgütlerle karşı çıkmaya başladılar. Dünya ile uyumsuz, onu geçtim kendileriyle de uyumsuz. Bu arada yandaki resimi bir inceleyin, elele tutuşmuş insan doğayla uyumlu gibi gösterilmiş, şu anki duruma bakarsak ne kadar ütopik gözüküyor.

Bu arada hayvanların kürkleri için öldüren insanları da unutmayalım. Bunlarda başlarda kürk için hayvanları öldürdüler sonra öldürdükleri hayvanların soyu tükenmeye başladıktan sonra bunlarada karşı çıkmaya başladılar. Komedi vallaha ne denir bilemiyorum.

Hiç boşu boşuna o çok uyumsuz, bu çok uyumlu diye yakınmayın. Biz daha üzerinde yaşadığımız Dünya'ya uyum sağlayamamış bir ırkız. Birbirimize uyum sağlamayı beklememek lazım. Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder