3 Temmuz 2012 Salı

Kızlar Neden Okutulmamalı?

Çünkü gerek yoktur. Neden? Bir kızı okutursan, bilgilenir neyin ne olacağını öğrenir, kendi haklarını bilir bu yüzden erkek ne kadar üste çıkarsa kadında o kadar üste çıkmaya başlar, buda erkeğin işine gelmez. Ev yönetiminde bir kişinin daha fikirlerini söylemesine de gerek yoktur, evin erkeği(!) her şeyi düşünür, gerekli kararı verir. Elinin hamuruyla kadının burnunu sokmasına gerek yoktur.

Yıllardır evin direği erkektir diye konuşulan saçmalıkları bırakın artık, yıl 2012 oldu ve diğer milletler uzaya gitme peşindeyken bizim bunlarla uğraşmamız çok üzücü. Eğitimle ilgili bir alanda olduğum için kız kısmının okutulmaması hakkında bilimsel veriler vereyim. Çocuklar belli bir yaştan sonra örnek alma gereksinimi duyarlar. Çocuğa da sürekli anne baktığı için onu örnek alır. Eğer siz o geri kafalılıkla anneyi cahil bıraktıysanız çocukta cahil yetişmeye başlar. Burada çocuk diyorum çünkü kız erkek ayırımı olmaksızın cahil yetişme gözlemlenir; çünkü anne cahildir ve örnek alınan da annedir yani cahilliktir. Siz ne kadar erkeğe önem verirseniz verin anneyi cahil bırakırsanız o kızlarınızdan daha çok sevdiğiniz erkek evladınız da cahil yetişir. Bu yüzden evin direği erkek değil, bütün aile fertleridir, siz ağzınızla kuş tutsanız bile...

Kızlara karşı garip ön yargıları olan insanları da anlamıyorum açıkçası. Neymiş efendim soyu devam etsinmiş. Sanki padişah soyundan geliyor... Çok yakın bir arkadaşım vardı, kendisi üçüncü kız çocuk ve bundan sonra bir çocuk daha yapmışlar ve o çocukta erkek olduktan sonra hiç çocuk yok. Bu son olsun demişler sözde erkek için. Halbuki her şey ortada, erkeği bulana kadar çocuk yapmışlar. En komiğime giden yerde, erkeği bulana kadar çocuk yapan adam arabasının arkasına çocuklarının ismini yazdırmış, ama nasıl? Mesela çocuklarının adı Ayşe, Elif, Buket, Ahmet ya, arabanın arkasına kızların baş harfleri bir tarafta (AEB), erkeğinki tam yazıyor (Ahmet), bu kadar olur dediğimi hatırlıyorum gördüğümde. Ayıp denen bir şey var ama onlar bu ayıpları babalıkmış gibi görüyorlar. Bunların başında da kızı erken yaşta evlendirme ve okutmama gibi davranışlar geliyor.

Konuyu çok fazla dağıtmadan şu sözde erkekliğe gelmek istiyorum. Bu tip insanlardan genel olarak "aile babası" ve "işte erkek" gibi nitelemelerle bahsedilir; ancak bu kişilikteki insanlar ne erkektir nede evin babası. Baba dediğin evlat ayırt etmeksizin hepsini okutmaya çalışır, doyurur, giydirir ailesine bakar. Sırtındaki ceketi satar ama genede yapar. Erkek dediğinde ailesini koruyandır, eşinin  beli ağrımasın diye temizlik yapandır. Sizin o övünerek yaptığınız babalığı hayvanlar yapmaz. Böyle insanlar gördüğümde içimden sadece küfür etmek gelir. Ha, birde Müslüman derler kendine bir de bu salaklar bilmezler ilk ayetin "Oku!" olduğunu; ama kızlarını okutmazlar. Çok iyi Müslümandırlar(!), çok iyi(!). Ailesine bakmayan, evlat ayırımı yapan ve erkekliği kız çocuğu ayırımında bulan zavallılar. Toprak kabul etmeyecek yeminle.

Nasıl fark görebildiğinizi tam olarak çözebilmiş değilim. Sanırım sizin görmek istediğiniz fark 20-30 gramlık farklı şekillerdeki organlar. Çocuklarınızın cinsiyetini değilde "evlat" oldukları için sevmenizi tavsiye ederim, bu şekilde daha iyi ebeveyn olabilme ihtimaliniz artabilir. Kalın sağlıcakla...

6 yorum:

  1. Kızların okutulmamasıyla ilgili bu kadar güzel ve komik bir yazı okumamıştım :)) Tebrik ediyorum. Bu konuya değindiğiniz için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim, gene beklerim :)

      Sil
    2. yav güzelde ben bunu hocaya götürsem hiç okumadan çıktı azıma tükürür

      Sil
    3. aslında keşke az biraz sadeleştirilseydi güzel olurdu ama yinede çok iyi bir performanstı ben *evet* veriyorum :D

      Sil
  2. Yazıların güzel, fikirlerin açık ve net. Dillendirme stilinde fena sayılmaz. Güzel yazı ve kattığın bakış açısı için teşekkürler.

    Dip not: Hz. Muhammed s.a.v. e indirilen ilk ayetin oku! ayeti olduğu doğrudur ancak oradaki hüküm ilim, bilim oku maksatlı değildir. Ne için Kuran' ın o ayetle başladığı ortadadır. Farklı yönlere çekiştirmek doğru değildir :)

    YanıtlaSil